Projecte

enTàndem

AFEV

2017

Projecte de mentoria social i educativa on voluntaris universitaris (mentors) acompanyen a infants/joves (mentorats) en risc d’exclusió social.

enTàndem

enTàndem

Data:
Juliol 2017
Finançament:
5.000 €
Beneficiari:
AFEV
Gestora:
Fundació Bizcabar

Després d’una formació obligatòria de 10h per al voluntariat universitari, les parelles de tàndems (mentor+mentorat) es troben una tarda a la setmana al llarg d’un curs escolar, facilitant que els nois i noies s’apoderin del seu procés formatiu, escolar i integral a través del vincle afectiu, de confiança i respecte que es crea entre ells.

L’objectiu és fomentar l’autonomia dels nois i noies, motivar-los a aprendre, augmentar les ganes d’anar a l’escola, l’autoestima, donar-los confiança, l’obertura cultural (que trenca estereotips i prejudicis per ambdues bandes), recolzar-los al màxim a través del vincle que s’estableix i, en alguns casos, de diverses eines artístiques (música, circ…).

Es fa un seguiment i dinamització de la relació per part dels referents de l’AFEV i del territori.

Imatges del projecte

“Delegació de l'AFEV França. La missió de l'entitat és promoure el voluntariat social universitari per lluitar contra les desigualtats socials d’infants i joves en exclusió o dificultats socials, famílies i comunitat dels barris i territoris desafavorits a Catalunya.”

Altres projectes

Veure tots